תגובות
בכנס ליגות א' שהתקיים היום (שלישי) בתא הכבוד באצטדיון ר"ג, הודיעה ההתאחדות לכדורגל כי בעונה הקרובה יתקיים פלייאוף תחתון שיכלול את הקבוצות אשר תסיימנה במקומות 11-14 וזאת בשונה משנים עברו אז הקבוצה שסיימה במקום ה-14 היא זו שהשתתפה במשחקי המבחן.
על פי השיטה החדשה, בתום העונה הסדירה, הקבוצות שתסיימנה במקומות 11-14 ישחקו זו מול זו כשמקום 11 תארח את מקום 14 ומקום 12 את 13. המנצחות ישארו בליגה ואילו המפסידות תתמודדנה בינהן במשחק אותו תארח הקבוצה שסיימה במקום גבוה יותר. המםסידה במשחק זה תתמודד נגד מנצחת פלייאוף ליגה ב'.
במידה ובליגה א' תהיינה פחות מ-16 קבוצות הפלייאוף יצטמצם בהתאם והוא יתקיים בין הקבוצות שיסיימו מעל שתי היורדות (אלה שתסיימנה במקום האחרונים בליגה). המטרה היא לצמצם את "הבטן" בליגה ולמגר את תופעת הטיית המשחקים וההימורים הבלתי חוקיים.